برنج را با آب و نمک به مدت چند ساعت بخیسانید، سپس آن را بپزید و آبکش کنید.
خلال بادام و پرتقال را جداگانه در آب جوش به مدت 2 دقیقه بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود، سپس آبکش کنید.
زرشک را بشویید و با کمی کره در تابه تفت دهید تا نرم شود، سپس شکر و زعفران دم کرده را اضافه کنید و مخلوط کنید.
در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و لایه لایه برنج، مخلوط زرشک، خلال بادام و پرتقال را اضافه کنید و هر لایه را با کمی دارچین (اختیاری) و زعفران دم کرده تزیین کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید شیرین پلو با زرشک به مدت 45 دقیقه دم بکشد.
شیرین پلو با زرشک آماده است. آن را در دیس بکشید و با خلال بادام، خلال پرتقال و زرشک تزیین کنید. این غذا را میتوانید گرم سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.